Behaal betere resultaten met employee empowerment

Werken u afdelingen optimaal samen? Zijn uw medewerkers tevreden met processen en systemen? En wat merkt uw klant daarvan? Dit is slechts een greep uit de vele vragen over employee empowerment. Als uw medewerkers tevreden zijn en over de juiste tools beschikken, heeft dit directe impact op uw business doelstellingen. Hoe pakt u dit aan?

Wat we maar al te vaak zien is dat employee empowerment in een organisatie slechts als onderdeel van bijvoorbeeld HR of corporate communicatie gezien wordt. Als employee empowerment succesvol aangepakt wordt is het verweven in alle facetten van de organisatie. Een gezamenlijke strategie zou aan de basis moeten liggen. Op dit moment gebeurt dat nog te weinig, een belangrijke oorzaak is dat de beschikbare platformen en tools nauwelijks succesvol zijn. 

Bij elk klantcontact
Employee empowerment gaat verder dan alleen een Intranet. Het gaat ook om het paraat hebben van tools en processen bij elke individueel klantcontact, van koopmoment tot servicemoment. Stel dat een verwarmingsmonteur niet alleen een storing verhelpt, maar ook direct advies kan geven over een mogelijke nieuwe ketel? Door middel van een app kan de monteur direct zien hoe lang de huidige ketel nog meegaat en wat de voordelen en kosten zijn van direct een nieuwe ketel aanschaffen. Op die manier wordt het ook gemakkelijk en prettig gemaakt voor de medewerker.

Door employee empowerment te faciliteren met behulp van een platform en apps wordt veel data gegenereerd. Deze data geeft realtime inzicht in hoe het met uw organisatie gaat. Hierdoor wordt het voor het management makkelijker om bij te sturen als dat nodig is. Bovendien geeft de wetenschap dat alles goed op orde is, wanneer klanten en medewerkers tevreden zijn meer dan ooit een gevoel van controle. Een prettige gedachte vindt u niet?

Meer weten over employee empowerment? Wij helpen u graag verder!
Download nu onze whitepaper waarin u meer informatie over het onderwerp vindt en vier interessante businesscases.

Amancio Quant

Solution Consultant

Meer informatie

Neem dan contact op. Ik help u graag verder.

U kunt mij ook rechtstreeks bellen op onderstaand nummer:

+31616821094
Medewerkers in staat stellen de klantervaring succesvol te maken heeft een directe impact op business doelstellingen.