Over Macaw

WAT WIJ DOEN 
Macaw ontwerpt, bouwt en beheert digitale technologie oplossingen voor mobiel, online, kantoor en thuis. Voor grootzakelijke en middelgrote ondernemingen die vandaag succesvol willen zijn en mee kunnen groeien met de zakelijke, sociale en economische ontwikkelingen van morgen. Organisaties die geloven dat succes ligt in zowel de technologische als ook de innovatieve kracht, die ontstaat wanneer de wensen en eisen van morgen, vandaag al werkelijkheid worden.

WIE WIJ ZIJN
Wij zijn Engineers, Masterminds en Artists. En specialist op het gebied van business integration, social collaboration, cloud, marketing automation, business analytics en outsourcing. Onze passie is mensen, producten en processen te verbinden en de beste beleving, productiviteit en inzichten te realiseren. Wij onderscheiden ons door het naadloos kunnen integreren van uw kritieke informatie, sales en marketingsystemen.

Contact met Macaw

Er is helaas iets fout gegaan, controleer of de verplichte velden juist zijn ingevoerd.

* = verplicht veld

Highlights Macaw 

2017

Nieuwe directie

William van der Pijl is per 1 januari 2017 aangesteld als de nieuwe CEO van full-service IT-dienstverlener Macaw. Marcel Braaksma treedt per 1 januari als COO nieuw toe tot de directie. Samen met CFO Ronald van Es, sinds 1998 werkzaam bij Macaw, vormen zij de nieuwe directie van Macaw.

2016

Sitecore Platinum Implementation Partner

Sitecore heeft Macaw benoemd tot Sitecore Platinum Implementation Partner. Macaw heeft daarmee de hoogst mogelijke partnerstatus behaald. Hiermee erkent Sitecore de expertise van Macaw op het gebied van digitale marketing, e-commerce, marketing automation en marketing intelligence.

2016

Award Beste e-Business Bedrijven

Macaw behoort tot de beste e-business bedrijven van Nederland, zo blijkt uit het imago-onderzoek dat Emerce in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction heeft uitgevoerd. Macaw is daarin gestegen ten opzichte van vorig jaar in de categorie ‘Grote Internetbureaus Fullservice Interactive’.

2015

Beste Werkgever van Nederland

Macaw aan de top van Beste Werkgevers van Nederland. De awards zijn uitgereikt door NRC en Satisaction. Het enige wetenschappelijke beste werkgeversonderzoek in Nederland dat zowel naar de harde arbeidsvoorwaarden als naar het werktevredenheidsdeel kijkt.

2012

Beste Werkgever van Nederland

Voor de vierde keer ontvangt Macaw de titel ‘Beste Werkgever van Nederland’. Macaw wordt benoemd tot Microsoft Cloud Activated Partner.

2012

Cloud innovations

We starten een grootschalige cloud campagne genaamd de Cloud Aviator cloud innovation by Macaw en worden benoemd tot Microsoft Cloud Activated Partner. Voor de vierde keer ontvangt Macaw de title 'Beste Werkgever van Nederland'.

2011

Nieuwe vestiging in Apeldoorn

Voor de derde keer ontvangt Macaw de titel ‘Beste Werkgever van Nederland’ als ook het . Naast Schiphol-Rijk en Barendrecht is er nu ook een vestiging in Apeldoorn. Macaw breidt uit met Macaw Enterprises, met een sterke focus op strategische consultancy, enterprise architectuur en programma management.

2010

Gold Competent Portals & Collaboration

Microsoft past het partnernetwerk aan en gaat de gouden en zilveren statussen opnieuw uitreiken. Macaw wordt hiermee de eerste Microsoft Partner Gold Competent Portals & Collaboration. Ook worden we uitgeroepen tot 'Web Development Partner of the Year' en ontvangen voor de tweede keer de titel 'Beste Werkgever van Nederland'.

2009

Macaw bestaat vijftien jaar

Macaw viert vijftienjarig jubileum. In januari wordt de eerste Macaw Conference georganiseerd, een intern event voor en door Macawers om kennis te delen en vakinhoudelijk te sparren. Macaw ontvangt Keurmerk Persoonlijke ontwikkeling.

2008

Beste Werkgever van Nederland

Na drie jaar de titel Beste IT-Werkgever, worden we in 2008 uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland volgens onderzoek van Intermediair. Onderzoeksbureau SatisAction reikt Keurmerk Persoonlijke Ontwikkeling uit aan Macaw. Dit geeft aan dat we persoonlijke ontwikkeling van medewerkers serieus nemen en een stimulerende werkomgeving bieden.

2006

Nieuwe vestiging in Barendrecht

Macaw is de eerste Microsoft partner in Nederland die het Gold Certified Partnership ontvangt voor Custom Development Solution. Ook openen we een vestiging in Barendrecht, de Macaw Specialist Course gaat van start, waarin developers in drie maanden getransformeerd worden naar het Microsoft .NET-platform en we worden Beste IT-werkgever van Nederland.

2005

Beste IT-werkgever en Great Place to Work

Intermediair riep Macaw in haar jaarlijkse werkgeversonderzoek, voor de vierde maal, uit tot Beste IT-werkgever terwijl we ook de ‘Great Place to Work’ Award in ontvangst mochten nemen.

2005

Intranet Design Award voor Nedtrain

Het door Macaw gerealiseerde intranet voor NedTrain wordt opgenomen in de ‘Intranet Design Annual 2005’, waarin intranetexpert Jakob Nielsen de tien beste intranetten van de wereld uitroept.

2004

SharePoint Solution Center opgericht

Macaw viert tienjarig jubileum. Tevens wordt het SharePoint Solution Center opgericht, waarin kennis van portals en intranetten samen met kennis van SharePoint Portal Server is ondergebracht.

2002

Gold Certified Partner voor collaborative services

Macaw behaalt het Microsoft Gold Certified Partnerschip voor Collaborative Services.

2001

Eerste partner met goud voor e-commerce

Macaw behaalt als eerste in Nederland de Microsoft Gold Certified Partner status voor e-commerce

2000

Patrick van Aalst wordt Algemeen Directeur

De directie wordt uitgebreid met Patrick van Aalst, een ervaren bestuurder, om het bedrijf te versterken. Naarmate Macaw groeit, worden steeds grotere en complexere projecten uitgevoerd. Dit vraagt om een uitbreiding van de eigen projectmethodiek: Rational Unified Process (RUP ). In 2000 wordt Macaw eerste e-commerce partner van Rational in Nederland.

1996

Eerste Certified Solution Provider op Windows

Na verschillende technische systemen te hebben geprobeerd concludeerde Macaw dat Windows NT het meest krachtige platform was voor de bouw van web applicaties. Macaw sloot een partnership met Microsoft en werd de eerste Certified Solution Provider die zich uitsluitend richtte op internettechnologie op het Windows platform. Netscape op dat moment nog de onbetwiste standaard.

1995

Macaw eerste bedrijf in internettechnologie

Macaw maakt als eerste bedrijf in de interactieve nieuwe media de stap naar internettechnologie en laat het cd-rom-tijdperk achter zich. De bestaande kennis vormt een goede basis om ‘database-driven’ websites te ontwikkelen. De eerste klanten voor de ontwikkeling van een database driven intranet zijn vooruitstrevende accountants- en consultancybedrijven, zoals KPMG.

1994

Macaw New Media opgericht

Twee jonge academici, informaticus Roel Bergsma en vliegtuigbouwkundige Maarten Sikkema, richten Macaw New Media op. Het uitgangspunt is om grote databases vol informatie op een gebruiksvriendelijke (grafische) manier toegankelijk te maken voor niet-computerdeskundigen.

Klanten cases